söndag 24 april 2011

Thai Kyckling Sallad


Strimlad kyckling bröst med färgglada grönsaker serverade med lime juice och sweet chili dressing.

Ingredienser:
4 handfull grön sallad tvättad och torkat av
14 tunna skivor av skalad gurka  
¼  röd paprika i tunna bitar
½ morot skalad och riven 
¼ grillad kyckling (bröst) utan skin och strimlad
2 matskedar fish sås
1 matsked sweet chili sås
1 matsked lime juice
1 ttesked  sesam olja
½ vitlöksklyfta hackad i små bitar
1 matsked finhackad färsk mynta

Tillagning:
Arrangera salladen, gurkan, paprikan, moroten och kycklingen på ett fat. Blanda fisk såsen, sweet chili såsen, lime juicen, sesam oljan och vitlöken i en skål och rör om. Häll dressingen över salladen och garnera med myntan och redo att servera.

Inga kommentarer: