lördag 19 juni 2010

Hemmagjord Nutella



Detta är en hemma gjord version av nutella fast smaken och konsistensen är inte exakt samma. Den är inte lika söt som nutella men ändå jättegod att bre på mackor. Hellre bre hemmagjord nutella än den på burk som innehåller för mycket socker och oljor.

Ingredienser:
3,5 dl rostade hasselnötter utan skal
76g raw cacao pulver (rene voltaire) eller ekologisk kakao pulver
1,5 dl florsocker (helst ekologiskt)
nypa salt
2 matskedar ekologisk kokosnötsolja, om den är i fast form värm den tills den blir löslig


Börja med att rosta hasselnötter i ugnen i ca 10 min i 175 grader. Tills skalet börjar lossna, men ha dem inte längre för då bränns dem och då smakar de inte gott i chokladröran.
Använd en handduk till att ta bort de varma skalen.

Häll de i en matberedare (måste användas av en matberedare för ett lyckat resultat) tills de blir en smidig o lös smet. Sen häll i resterande ingredienser tills de blir en jämn smet. Klart!
Bre på en macka o njut!








Inga kommentarer: