lördag 19 juni 2010

5 Goda & Nyttiga alternativ till salt




1. Vitlök

Vitlök är en god smaksättare som man kan tillsätta hackad,pressad, stekt eller som pulverkrydda.


2. Peppar

Svart peppar ger inte bara smak av hetta utan den är också bra för matsmältningen och förebygger invärtes hälsa.


3. Sesamfrön

De innheåller zink, järn, koppar och magnesium. Använd en handfull med sesamfrön till soppa, sallad, stekt mat, pasta och även grönsaker för att få en nötig smak och knaprighet.


4. Tomat

Krossad tomat och tomatpure kan användas för att smaksätta ris, quinoa, couscous och även i soppa. Ex. Stek lök först o sen tillsätt tomatpure, peppra o häll i valfritt (tillbehör) ris. När du häller vatten över så kan du även lägga in en buljong för mer smak. (De flesta buljonger har låg fetthalt. Nu finns de även ekologiska varianter utan tillsatser).


5. Lime/Citron

Min absoluta favorit är lime. Man kan använda den till o ge smak till de flesta maträtter som fisk, kyckling, risrätter, grönsaker och även sallader. Den ger dig inte bara Vitamin C utan den rensar även bort gifter ur kroppen.

Inga kommentarer: