
1. Vitlök
Vitlök är en god smaksättare som man kan tillsätta hackad,pressad, stekt eller som pulverkrydda.
2. Peppar
Svart peppar ger inte bara smak av hetta utan den är också bra för matsmältningen och förebygger invärtes hälsa.
3. Sesamfrön
De innheåller zink, järn, koppar och magnesium. Använd en handfull med sesamfrön till soppa, sallad, stekt mat, pasta och även grönsaker för att få en nötig smak och knaprighet.
4. Tomat
Krossad tomat och tomatpure kan användas för att smaksätta ris, quinoa, couscous och även i soppa. Ex. Stek lök först o sen tillsätt tomatpure, peppra o häll i valfritt (tillbehör) ris. När du häller vatten över så kan du även lägga in en buljong för mer smak. (De flesta buljonger har låg fetthalt. Nu finns de även ekologiska varianter utan tillsatser).
5. Lime/Citron
Min absoluta favorit är lime. Man kan använda den till o ge smak till de flesta maträtter som fisk, kyckling, risrätter, grönsaker och även sallader. Den ger dig inte bara Vitamin C utan den rensar även bort gifter ur kroppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar