Fullkorns Spagetti med Citron, Basilika och Lax
250 g fullkorns spagetti pasta1 klov vitlök, tärnad2 matskedar extra-virgin olivolja1/2 tesked salt, plus mera för kryddning 1/2 tesked malen svart peppar plus mera för kryddning 1 matsked olivolja4 st lax ( ca 113 g)1/4 kopp färsk basilika blad, hackade3 matskedar kapris1 citron, riven citron skal 2 matskedar citron juice2 koppar färska baby spenat blad
Koka upp vatten i en kastrull med saltad vatten. Lägg in pastan och koka den al dente ca 8-10 min. Sila pastan häll sedan pastan i en stor skål. Lägg till vitlöken, extra virgin olivolja, salt och peppar. Rör om.
Under tiden värm olivolja i en stekpanna över mellan-hög värme. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg fisken i pannan och stek tills den är medium, ca 2 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek. Ta bort fisken därefter från pannan. Lägg till basilika, kapris, citron skal och citron juice i spagetti blandningen och rör om.
Servera!
Koka upp vatten i en kastrull med saltad vatten. Lägg in pastan och koka den al dente ca 8-10 min. Sila pastan häll sedan pastan i en stor skål. Lägg till vitlöken, extra virgin olivolja, salt och peppar. Rör om.
Under tiden värm olivolja i en stekpanna över mellan-hög värme. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg fisken i pannan och stek tills den är medium, ca 2 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek. Ta bort fisken därefter från pannan. Lägg till basilika, kapris, citron skal och citron juice i spagetti blandningen och rör om.
Servera!
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar